Girona és història i cultura. I molt dels tresors del passat de Girona es poden gaudir des dels nombrosos museus de la ciutat. Fem-ne un repàs!

Museu d’Història dels Jueus

Endinsa’t en la història del famós call jueu de Girona. Coneixeràs com vivien les comunitats jueves de Catalunya durant l’edat medieval, posant especial èmfasi en la gironina.

Web del museu

Museu del Cinema

Un museu dinàmic i interactiu que agradarà molt als més petits de la casa. Si viatges amb nens i nenes, és una visita que pots afegir a la teva ruta per la ciutat.

Hi ha un seguit d’exposicions permanents que recorren la història del setè art. També acullen diferents exposicions temporals o itinerants monotemàtiques en les que podem veure des de cartells de cinema clàssics, a estrelles del cinema més modern.

Et recomanem que consultis la seva web per veure quines exposicions estan fent ara mateix:

Web del museu

Museu d’Història de Girona

Vols conèixer com es va formar la ciutat de Girona? Des de la seva fundació pels romans fins a la recuperació de la democràcia. Un repàs històric que et permetrà entendre el passat de la nostra ciutat.

Web del museu

Museu d’Art (md’A)

Si tens un vessant artístic, potser t’interessarà conèixer la col·lecció d’art que guarda aquest museu. Al Museu d’Art de Girona (conegut com a md’A) podràs fer un recorregut per l’art de les comarques gironines, des del romànic fins a l’actualitat.

Web del museu

Museu d’Arqueologia (MAC Girona)

El MAC Girona està al monestir de Sant Pere de Galligants, en un entorn privilegiat. Hi podràs visitar restes arqueològiques trobades a la província de Girona, entre les quals destaquen les trobades també a Empúries, des de la prehistòria fins a l’edat mitjana.

Web del museu

Casa Masó

La casa on va néixer l’arquitecte Rafael Masó (1880-1935). Podreu veure-hi una de les seves obres arquitectòniques més importants; una de les famoses cases sobre el riu Onyar.

Web del museu

Mapa dels museus de Girona

50% de descompte pels 6 museus de Girona

Gironamuseus és una iniciativa que et permet estalviar el 50% en el preu de l’entrada dels museus de Girona. Només caldrà que pagueu el total de l’entrada del primer museu i podreu visitar els cinc restants al 50% de descompte.

Per fer-ho, necessiteu presentar aquest fullet.

Si vols aprofundir més sobre els museus de Girona et recomanem que facis un cop d’ull a la web de turisme de l’Ajuntament de Girona.